Рецепти >  Песто

Песто

За 4 - 6 порции

Свежият босилек и чесън са небесна комбинация. Смесете това с малко зехтин и имате песто! Това е един от любимите ми италиански вкусове. Може да сервирате пестото с макаронени изделия или го намажете на препечена брускета или като сос за пица.

Pesto

Съставки:

40 гр. орехи или кедрови ядки
150 гр. пресен или замразен босилек
75 мл. зехтин
1-2 скилидки чесън
1 с. л. прясно изцеден лимонов сок
½ ч. л. сол
2 с. л. сусамов топинг

Приготвяне:
Смесете всички съставки в кухненски робот или блендер до получите гладка паста.

 

За сусамовия топинг:

150 гр. сушени или препечени сусамови семена
25 гр. бирена мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. лук прах
½ ч. л. чесън на прах

Смелете сусамовите семена в блендер или в кухненски робот заедно с останалите съставки. Съхранявайте в хладилник в пластмасова торбичка или  в буркан. Може да добавяте от топинга върху макаронени изделия, салати, сандвичи, пуканки и др. 

Благодарение на https://lifestyletv.se/