Рецепти >  Тофу на тиган

Тофу на тиган като бъркани яйца

За около 4 порции

Тофуто е деликатес с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини. Радвам се, че азиатците са споделили тази храна с нас. Самото тофу няма много вкус, но точно това го прави толкова чудесно! Универсално е и може да се използва в толкова много различни ястия, както сладки, така и пикантни, в зависимост от подправките! Ето бърз и вкусен начин да си наготвите тофуто. Можете да го ядете на сандвич или в комбинация с картофи или по ваш избор! Приятен апетит!

Scrambled Tofu

Съставки:

1 пакет тофу, (250 гр.)
1 голям лук, нарязан на кубчета
1 с. л. зеленчукова подправка
1 ч. л. куркума
сол на вкус
соева майонеза  пожелание

Приготвяне:

Задушете леко лука в тиган с малко вода и зехтин, докато омекне. Натрошете тофуто и смесете с подправките в дълбок съд и добавете към лука. Оставете да се задушат заедно.  Ако тофуто ви изглежда сухо, можете да добавете малко соева или овесено сметана, за да постигнете консистенцията на бъркани яйца. Можете да прибавите и зеленчуци по желание.

Благодарение на https://lifestyletv.se/