Под карантина

Безумният рече в сърцето си: Няма Бог...(Псалми 14:1).
- Ако има Бог, защо не се яви да Го видим...ако Го видя, тогава ще повярвам!
- Човече, под карантина сме, как очакваш да видиш Бог!? Ако Той ти се яви в цялата Си слава дори за миг, няма оцелееш.
Защо сме под карантина? Заразени сме с вируса, наречен “грях”. Всички сме заразени, без изключение. При този вирус има сто процента смъртност.
Как се заразихме? Престъпихме Божия закон съзнателно и решихме да действаме според своята собствена воля. Поставени бяхме под карантина на тази земя! По розите изникнаха бодли, цветята започнаха да увяхват, животните започнаха да се ядат едно друго, хората да се убиват. Последиците от нашия избор бяха очевидни.

Вирусът на греха има много очевидни симптоми. Човек става егоистичен, изпитва удоволствие да наранява другите чрез думи и дела. Изгубва любовта в сърцето си бавно, но сигурно и на нейно място се вкоренява себелюбието.

woman-in-coronavirus Small

Ако сте заразени с този вирус, то най-вероятно ще сте винаги сърдити и намръщени, ще изричате зли думи, ще имате критичен дух, ще виждате грешки във всички други, но не и в себе си, ще се опитвате по всякакъв начин да извършите колкото се може повече зло.
 В много случаи дори няма да осъзнавате, че сте болни, защото ще се чувствате здрави. Но това е най-страшният симптом при вируса грях. Докато не осъзнаете, че сте болни и че сте в критично състояние, няма как да пожелаете да се излекувате!

kaboompics_COVID-19 Small

И все пак има изход от ситуацията! Великият Лекар дойде, за да ни спаси! Как го направи? Исус не облече маска и защитно облекло, но облече човешко тяло. Дойде и стана един от нас, за да издейства нашето спасение!

 Той влезе в контакт с грешните хора. Не се страхуваше да се докосне до тях и въпреки това не се зарази. Докосването Му очистваше, думите Му събуждаха мъртвите и лекуваха болните, погледът Му излъчваше мир. Той дойде, за да изцели душевните, умствените и физическите болки.  Дойде, за да ни изцели от вируса на греха! Той не измисли ефективно лекарство или ваксина срещу греха. Но взе на Себе Си греховете на мнозина и ходатайства за престъпниците” (Исая 53:12). С Неговите рани ние се изцелихме” (Исая 53:5).
 Той прие върху Себе Си нашата смъртна присъда и ни даде като подарък Своя съвършен живот! Какво повече би могъл да направи за нас? И на всички, които Го приеха, даде право да се нарекат Божии чада!” (Йоан 1:12). И днес Неговата жертва е все още валидна за всеки, който вярва. Ние все още сме заразни, все още сме грешни, все още имаме нужда от Спасител! Той ни предлага като подарък Своя съвършен живот, защото Той понесе на кръста всичките ни грехове!

Но всеки път, когато съгрешаваме, ние продължаваме да Го нараняваме.
А също чрез нашите грешни постъпки заразяваме и други хора да постъпват като нас. Тази зараза се разпространява мигновено и има ужасни последици.

aaron-burden-Small

 Единствения изход от ситуацията с вируса на греха е да гледаме към кръста, към Христовата жертва, към Неговия съвършен живот. Само тогава ще осъзнаем какво Му причиняваме всеки път, когато престъпим Неговия свят закон чрез думи, мисли и дела. Само тогава ще осъзнаем нуждата си да бъдем излекувани! "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот" (Йоан 3:16).
 Скоро карантината ще свърши, ще можем да видим с очите си Царя на славата! Нека бъдем част от тези, които ще се радват да Го видят, а не от тези, които ще искат да се скрият от Него! Защото, когато свърши карантината, тези, които са болни от вируса на греха и не са пожелали да бъдат излекувани, няма да могат да издържат, когато видят Великия Лекар в славата Му! Нека приемем днес Неговия съвършен подарък, докато все още имаме благодатно време, нека жертвата Му не бъде напразна за нас!

Автор: Цветелина Чолакова